Ju ndizen llambat…? E dini kuptimin e tyre…?

0
1236
llambat e makines

Teksa teknologjia përparon, aq më komplekse bëhen automjetet tona. Në vitet e fundit ato janë mbushur me tru dhe sensorë që çdo dhjetë të sekondës, “lexojnë” kushtet e vozitjes ose operacionet e automjetit dhe nëse vërejnë një gabim apo paralajmërim ato na informojnë në formën e simboleve në grupin e instrumenteve. Por sa nga këto i dini se çfarë do të thonë kur ju ndizen llambat?

llambat e makines

1.Shtypni freksionin
2.Shtypni frenat
3.Timoni i kycur
4.Dritat e gjata aktive
5.Presion të ulët në goma
6.Dritat e mesme aktive
7.Problem te dritat ose llambat janë djegur
8.Problem në dritat e ndalimit

dritat e makines

9. Temperatura të ulëta (jashtë)
10.Informacion shtesë në menu
11.Parangrohesit (problem)
12.Kujdes, akull në rrugë
13.Problem në sistemin e nisjes
14.Çelësi mungon nga makina
15.Bateria e pultit e dobët
16.Kujdes, distancë e vogël sigurie nga një automjet tjetër

17.Kujtesë Servisi
18.Dritat adaptive aktive
19.Rregullimi i dritës (lartësia)
20.Problem në rregullatorin e spoilerit të pasëm (spoiler)
21.Problem në tavanin elektrik (Panorama)
22.Problem Airbag
23.Frena e parkimit aktive
24.Prozhektorët e mjegullës janë aktive

drita makine

25.Problem në timon
26.Dritat e mjegullës janë aktive
27.Niveli i ulët i ujit të xhamave
28.Tako frenash (Pads) janë konsumuar
29.Cruise Control aktiv
30.Flash aktiv
31.Problem sensorët e shiut/dritës
32.Ujë në karburant

llamba

33.Airbag pasagjeri çaktivizuar
34.Problem mekanik
35.Dritat e shkallës së mesme
36.Filtri i ajrit (ndërrim)
37.Sensorët e parkimit janë çaktivizuar
38.Problem me filtrin e blozës (DPF)
39.Gabim në lidhje me rimorkion
40.Problem amortizatorët e ajrit

llamba makine

41.Paralajmërim i kontrollit të korsis (Lane Control)
42.Problem katalizatori
43.Paralajmërim i rripit të sigurimit
44.Alarm parkimi
45.Problem bateria ose dinamo
46.Funksioni i ekonomisë është aktiv
47.Downhill assist aktiv
48.Problem në sistemin e ftohjes

49.Problem në ABS
50.Problem me filtrin e karburantit
51.Dera e Hapur
52.Kofano e hapur
53.Nivel i ulët i karburantit
54.Problem i Transmisionit Automatik
55.Limituesi i shpejtësisë aktive
56.Probleme amortizator ajri

llampa makine

57.Pastrim i xhamit para nga veshjet
58.Sistemi Kontrollit të manovrimit (ESP)
59.Dera e bagazhit hapur
60.Presion i ulët i vajit
61.Funksioni i fshirësve automatike të xhamit
62.Problem i sistemit të spërkatjes/motorit
63.Sensor shiu
64.Rezistenca e xhamit mbrapa

Nëse keni nevojë për më shumë ndihmë për të zgjedhur makinën ideale për nevojat tuaja, atëherë mund të lexoni disa ose të gjitha artikujt popullor në këtë blog!

  1. Cilat makina janë të përshtatshme për mbi 3 karrige fëmijësh?
  2. Si duhet të ngisni makinën në mot të keq?
  3. Si duhet të ngasë veturën një grua shtatzënë?

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − eight =