Volvo prodhon kamionin më të shpejtë në botë

0
282
volvo

Volvo ka ndërtuar një kamion më të avancuar se gjith të tjerët, i cili ka thyer dy rekorde Ginis ne Suedi.

Kamioni quhet ‘Iron Knight’, ai përmban një dizajn unik, kabina e ti është bërë tërësisht nga fibër karboni për të derdhur peshë sa më shumë është e mundur.Kamioni ka motor 12.8 litërsh , me 2400 kuaj-fuqi dhe 4.425 rreth-rrotullime.

Kjo “kafshë” 9000-kilshe është në gjendje për ta arritur 100km/ore nga vendi per 4.6 sekonda , njejt si një Porsche bazë 911.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

one + four =