Po përgatiteni për pushime? KËSHILLA për Udhëtimin!

0
581
pushime

Të gjitha që po mendoni janë pushimet, zhytjet në det dhe momentet e relaksimit larg stresit dhe jetës së përditshme? Për të mos prishur kënaqësinë tuaj të verës, ndiqni këshillat më poshtë për të shijuar sa më shumë udhëtimin me makinën tuaj!

pushime1- Udhëtoni jashtë vendit?

Është e rëndësishme që të keni me vete:
  • Karta Jeshile e Sigurimit, e cila vërteton dhe garanton mbulimin e përgjegjësisë civile në vendet pjesëmarrëse në Sistemin e Kartonit të Gjelbër
  • Patenta Ndërkombëtare e Drejtimit për vendet e BE-së
  • Autorizimi nëse automjeti nuk ju takon
  • Telefonat e urgjencës dhe rregullat e trafikut rrugor për vendin ku do udhëtoni

Tip! Siguroni Kartelën Evropiane të Sigurimeve Shëndetësore, e cila është karta e lirë shëndetësore për kujdesin mjekësor të BE gjatë qëndrimit tuaj të përkohshëm

pushime verore2- Nuk do të udhëtoni me automjetin tuaj?

Për një udhëtim jashtë vendit, para marrjes me qira të automjetit:
  • Sigurohuni që i kuptoni termat dhe kushtet e marrëveshjes së qirasë
  • Kontrolloni automjetin me kujdes
  • Sigurohuni që automjeti është i mbuluar nga një sigurim mundësisht kasko, i cili është i përfshirë në çmimin e qirasë dhe është i vlefshëm në të gjitha vendet e BE-së
  • Ju mund të merrni sigurim opsional, me mbulesa të tilla si dëmtimi i shoferit, dëmtimi i makinave ose vjedhja etj.

Rekomandim! Për makina të lira dhe të mira me qira si dhe shërbim profesional mund të kontaktoni me Albania-Auto

udhetime3- A është makina juaj gati për udhëtim?

Kontrolloni:
  • Frenat, Dritat, Radiatorin, Baterinë
  • Presioni i gomave (bazuar në ngarkesën e shtuar) dhe goma rezervë

Kujdes! Të keni qasje të lehtë në trekëndëshin paralajmërues, jelekun e sigurisë dhe farmacinë në çdo kohë!

udhetime me makine4- Rrugët Provinciale

Në verë, shoferët janë më të relaksuar dhe si pasojë bën që shumica e aksidenteve të ndodhin në rrugët provinciale, veçanërisht në gusht, kur udhëtimet janë të shumta. Prandaj është e rëndësishme të ecni me shpejtësi të ulët dhe të kontrolloni mjedisin rrugor për të gjetur spote të pasigurta, ecje e rrezikshme nga të tjerët etj…

Këshillë! Shkarkoni një hartë offline në celularin tuaj nëse nuk keni qasje në internet.

Lini një Përgjigje

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.