Disa këshilla për femrat që ngasin makinën vetëm gjatë natës

0
45

Asnjëherë nuk mund të jeni shumë të kujdesshme! Të qenurit femër dhe të ngasësh makinën e vetme, aksidentet e mundshme me makinë nuk janë rreziku i vetëm që mund të përballeni. Rrëmbimi i personit, rrëmbimi i veturës, viktimizimi nga policia e rrejshme, të gjitha këto paraqesin rreziqe shtesë për femrat. Shumica e krimeve që përfshijnë shoferet femra ndodhin kur ato janë duke ngarë makinën ose veçanërisht kur janë në vend parking. Kur është më me rëndësi që ato të mos frikësohen, atëhere edhe ndodhin këto telashe. Një gabim shumë i thjeshtë nga pakujdesia juaj, siç është për shembull rasti kur harroni të bllokoni me çelës derën tuaj të makinës, dhe kjo paraqet mundësi ideale për një aggresor të dëshpëruar të ketë qasje me shpejtësi drejt makinës suaj, të hap derën, t’ju tërheqë nga makina apo edhe rasti tjetër të hyjë nga ana e pasagjerit. Këtu po ju paraqesim 5 këshillat më të mira pë femrat që ngasin makinën vetëm (sidomos gjatë natës) 1. Planifikoni udhëtimin tuaj Para se të ngisni makinën në ndonjë udhëtim ose duke u kthyer vonë për në shtëpi, a e planifikoni rrugën dhe a krijoni ndonjë hartë në kokën tuaj? Kjo është shumë e rëndësishme sepse nëse keni humbur rrugën, atëherë jeni i pambrojtur dhe i rrezikuar. Duhet të siguroheni që të planifikoni udhëtimin tuaj dhe të përqëndroheni në zonat e ndriçuara mirë. Mos ngisni makinën në errësirë nëse nuk e njihni mirë mjedisin përreth. 2. Bëhuni të vëmendshme Gjithmonë bëhuni vigjilent për aktivitetet e dyshimta. Mos ndaloni në rrugë për ndonjë autostoper etj. Parkoni veturën në ndonjë zonë të ndriçuar e jo në ndonjë vend të dyshimtë, dhe mos u ndaloni në makinë nëse veçmë jeni parkuar, në këtë mënyrë bëheni pre e lehtë për grabitqarët. 3. Mirëmbajtja e automjetit Një makinë e mirëmbajtur ka më pak gjasa për tu dëmtuar – mbani përherë makinën tuaj në gjendje të mirë mekanike dhe dërgojeni në servis rregullisht. Gjithashtu duhet ta kontrolloni shpesh makinën kur jeni vetëm në të. Poashtu do të ishte një ide e mençur të mësoni si të ndrroni një gomë etj. 4. Celulari Sigurohuni që të keni celularin e karikuar në rast se diçka ndodh. Gjithashtu duhet t’i njoftoni njerëzit tuaj të afërt se paraprakisht ku jeni duke shkuar dhe kohën e përafërt të kthimit tuaj. 5. Asnjëherë mos ndaloni për askënd Në këto kohëra, është shumë vështirë t’i besohet ndokujt. Nëse ndonjë automjet policor përpiqet t’ju ndalojë, sigurohuni që të ndaloni në ndonjë vend mirë të ndriçuar. Nëse automjeti është me të vërtetë nga ana e policisë, ata do t’ju afrohen. Por, nëse ende ndjeheni të pasigurtë se a janë me të vërtetë policë, atëherë keni të drejtë të ngisni makinën deri në stacionin më të afërt policor.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

one + two =