54 Milionë makina pa shofer do te jenë në qarkullim deri në vitin 2035.

0
53

Një studim nga kompania analitike IHS sjell një parashikim interesant për makinat automatike (pa shofer). Sipas kësaj kompanie numri i tyre në vitin 2025 mund të arrijë në 230 mijë, ndërsa 11.8 milionë makina të tilla mund të shiten në tregun global. Ndërsa në vitin 2035, studimi parashikon që 54 milionë makina autonome në përdorim. IHS i kthen sërish makinat autonome në pesë nivele. makinat e nivelit të tretë përfshijnë mundësitë e kufizuara të vetë-shëtitjes duke u bazuar në kushtet e caktuara të rrugës dhe trafikut. Mercedes-Benz S550 pothuajse e plotëson këtë kriter. Makinat e nivelit 4 do të përfshijnë kontrollues të manualeve dhe mundësi të vetë-shëtitjes. Audi ka publikuar një video që tregon këtë lloj veture. Ndërsa makinat e nivelit 5, për të cilin IHS parashikon se do të arrijnë 4.8 milionë shitje në vitin 2035?>2035, nuk kanë kontrollues manual dhe punojnë vetëm në gjendje autonome. Disa prodhues të makinave sipas IHS kanë premtuar që makinat e para autonome do të jenë gati në vitin 2020. Teknologjitë që tashmë janë në vend duke e mundësuar këtë trend përfshijnë kontrolluesin që përshtatet dhe ndihmuesin e mbajtjes së shtegut. Sensorët e përmirësuar në prodhimin e pajisjeve do të jenë të nevojshëm për të çuar më tej trendin. Studimi nga kompania IHS vendos tri tregjet e makinave autonome për vitin 2035 sipas kësaj ndarjeje: 29 për qind pritet të jenë në Amerikën Veriore, 24 për qind në Kinë dhe 20 për qind në Evropën Perëndimore.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen + ten =