Tarifat e parkimit për zonat e Tiranës/Sa duhet të paguani

0
347

Tarifat e Parkimit të Automjeteve në zonat e Tiranës.

Parkimet publike në kryeqytet do të jenë me pagesë, ndërkohë që për vjeljen e saj do të jetë një firmë private e cila do të marrë koncesionin nga Bashkia e Tiranës. Pas rreth 3 orësh debat, Këshilli Bashkiak i Tiranës ka miratuar vendimin për parkimin me pagesë për 71 rrugët kryesore të kryeqytetit. Sipas vendimit të miratuar aplikimi i tarifave të parkimit do të jetë i ndarë në 3 zona kryesore. Në zonën A, e cila përfshin qendrën e Tiranës, çmimi do të jetë nga 20 deri në 100 lekë. Në zonën B çmimi do jetë 40 lekë, ndërsa në zonën C tarifa do të jetë 20 lekë. Ata që nuk do të përfshihen në këtë skemë, janë rezidentët të cilët do të pajisen me kartë rezidenti që u siguron atyre parkim falas. Një gjë e tillë u konfirmua nga Veliaj i cili tha se projekti për tarifimin e parkimit të automjeteve sipas zonave nuk prek banorët që parkojnë në zonën ku jetojnë. Në zonën A që në hartë është e shënuar me ngjyrë rozë përfshihen zonat “BLV Dëshmorët e Kombit, , BLV Zogu i Parë, zona e 9 katësheve dhe zonën e ish bllokut. Tarifat në këto zona janë më të shtrenjta. Nëse do të parkoni në rrugë, tarifa për një orë qëndrimi është 100 lekë. Për 3 orë – 200 lekë, për 8 orë do të paguani 500 dhe për 12 orë, 800 lekë. Ndërsa në sheshe për autoveturat deri në 5 minuta eshte falas me pas varion në bazë të kohëqendrimit. AUTOVETURAT 0-3 orë 300 lekë 3-8 orë 500 lekë 8-12 orë 800 lekë 12-24 orë 1000 lekë AUTOBUSET 1 orë 500 lekë 1- 3 orë 1,000 lekë 3- 8 orë 2,000 lekë 8-24 orë 3,500 lekë Në zonën B Tarifa për vendparkim në rrugë është 40 lekë/ora. Për zonën B që në Hartë është shënjuar me të Kaltër, përfshihen parkimet në; BLV Zhan Dark, zona e Brrylit, rruga Bardhyl, Rruga 5 Maji, Stacioni i trenit, zona e Zogut të Zi, rruga Muhamet Gjollesha. Për një orë qëndrimi duhet të paguani 40 lekë. Parkimi 3 orë kushton 100 lekë, për 8 orë 250 lek dhe për 24 orë 300 orë. Për abonim 24 orë për një vit të tërë, pagesa është 175.200 lekë. AUTOVETURAT 0-3 orë 100 lekë 3-8 orë 250 lekë 8-24 orë 300 lekë AUTOBUSET 1 orë 250 lekë 1- 3 orë 500 lekë 3- 8 orë 800 lekë 8-24 orë 1,000 lekë Në zonën C Deri në 5 minuta parkimi eshte falas. Më pas tarifa për parkim në rrugë do të jetë 25 lekë/ora dhe në sheshe do të variojë nga 50-250 lekë për autoveturat dhe 150-500 për autobusat. AUTOVETURAT 0-3 orë 50 lekë 3-8 orë 120 lekë 8-24 orë 250 lekë AUTOBUSET 1 orë 150 lekë 1 – 3 orë 300 lekë 3 – 8 orë 300 lekë 8 – 24 orë 500 lekë Bashkia ka vendosur tarifa edhe për ata që duan të rezervojnë duke i ndarë në 4 paketa, 1 mujore, 3 mujore, 6 mujore dhe 12 mujore, ku çmimi ndryshon në bazë të zonës së tarifimit. Për 24 orë orë rezervin në një vit të plotë kalendarik, pagesesa është 438,000 lekë. harta_e_parkimit parkim_tirane

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + 18 =