Ndryshon Kodi Rrugor, ja rregullat e reja për patentat

0
133

Qeveria ka miratuar Kodin e ri rrugor.

Vendimi më i fundit i Këshillit të Ministrave i heq të drejtën e marrjes së lejes së drejtimi çdo qytetari që vuan nga varësia e alkoolit, drogës apo ata të cilët kanë një sëmundje të rëndë. “Patenta nuk i jepet drejtuesit të mjetit në gjendje varësie ndaj drogës si dhe abuzon rregullisht me to. Leja e drejtimit të mjetit nuk i lëshohet edhe kandidatit të prekur rëndë nga shqetësime psikike apo me prapambetje mendore”, thuhet në Kodin e ri. Nuk mund të pajiseni me patentë edhe nëse vuani nga çrregullime të rënda të ritmit të zemrës. “Leja e drejtimit të mjetit nuk i lëshohet drejtuesit të mjetit të me diabet të Grupit 2, të prekur nga Diabeti Melitus, që trajtohet me insulinë”, thuhet në vendimin e qeverisë. Edhe personat që me krizë epilepsie nuk mund të marrin patentë. Këshilli i Ministrave argumenton se mosdhënia e lejeve të drejtimit për një sërë kategorish është bërë për të parandaluar aksidentet. “Në përgjithësi, leja e drejtimit të mjetit nuk i lëshohet ose i rinovohet kandidatit apo drejtuesit të prekur nga një sëmundje e rëndë, e cila mund të formojë ose të përcaktojë një paaftësi funksionale, të tillë sa të komprometojë sigurinë rrugore, në momentin e drejtimit të mjetit ”, – janë disa nga ndryshimet në Kodin Rrugor.

Lini një Përgjigje

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.