Ja cfarë do të thotë logoja e makines “Audi”

0
536

Logoja e kompanisë “Audi” me katër rrathë ka një mesazh për prodhuesin e saj.

Kompania “Audi” me prodhimet e saj mjaftë luksoze dhe të përshtatshme, patën një problem me logon e tyre.

Kjo kompani u akuzuan se kishte kopjuar nga ajo e “Lojërave Olimpike” që ka pesë rrathë, këtë rast Komiteti Olimpik Botëror e dërgoi në gjykatë, por këtë betejë e humben.

Logoja me katër unaza (rrathë) ka të bëjë me krijuesit e vjetër të makinave në Gjermani. Prodhuesit e makinave Audi, DKW, Wanderer dhe Horch ishin të pavarura, ndërsa në vitin 1932 u bashkuan dhe krijuan logon e tyre katër-rrathësh, duke e simbolizuar secilën kompani me nga një rreth.

Logoja “Audi” është modifikuar në vitin 2009, për ta festuar ditëlindjen e 100- të të saj

autobox

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − 6 =