Kjo është Toyota më e vjetër! (Video)

0
39

AA ishte modeli i parë i pasagjerëve nga Toyota, e cila u ndërtua nga 1936 deri në 1942 gjithsej në 1,404 copë. Deri më tani të gjithë, madje edhe drejtuesit e kompanisë japoneze besonin se asnjë makinë nuk kishte arritur të mbijetojë. Edhe muzeu kishte të ekspozuar një imitim perfekt të Toyota AA. Kështu që pas hetimit të disa lajmeve për një Toyota AA e 1936, nga e cila ishin ndërtuar vetëm 100 makina vitin e parë, është gjetur në afërsi të qytetit të Vladivostok në Rusinë lindore. Makina i përkiste një fermeri i cili jetonte në Siberi, gjatë Luftës së Dytë Botërore, pastaj u zhvendos në periferi të Vladivostok, ku jeton sot nipi i tij. Toyoda-Model-AA-oldest-2 Ekspertët e muzeut privat Louwman, i vendosur në Hagë, shkuan në Rusi, për të vërtetuar origjinalitetin e Toyota AA dhe pas procedurave të cilat zgjatën muaj të tërë, arritën ta marin makinën në Hollandë. Muzeu Louwman i përket importuesit të Toyota dhe Lexus në vend dhe strehon koleksionin më të vjetër privat të makinave (që nga 1934). Shikoni Videon… https://www.youtube.com/watch?v=WxyKCiLQrnM

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − fifteen =