Për shitje një one-off Ferrari Testa D’Oro Colani e cila bëri rekord shpejtësie në vitin 1991

0
86
Ferrari Testa D'Oro Colani

Një dealer italian ka nxjerrë për shitje bespoke Ferrari Testa D’Oro Colani dhe kërkon 1.5 milion Euro. Modeli nuk doli kurrë zyrtarisht nga Ferrari, por të gjitha pjesët mekanike nën këtë automjet të çuditshëm erdhën nga Testarossa.

Ferrari Testa D’Oro Colani ishte vizioni i projektuesit industrial Luigi Colani për të thyer rekordin e shpejtësisë. Siç thashë bazohet në Testarossa, por me disa pjesë të modifikuara në mënyrë të përshtatshme.

Colani nuk ishte i kënaqur me nivelin e motorit 12-cilindërsh të modelit dhe punësoi Lotec dhe Ferrari për ta përmirësuar. Kështu, vendosi 2 turbo që së bashku me ndryshimet e tjera jepte 750 kuaj/fuqi, duke arritur të kapë në vitin 1991 në Bonneville 350 km/h, duke fituar në kategorinë e tij.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen − twelve =