Vjen së shpejti Pedali i Zgjuar për makinat

0
48

Kompania Bosch është gati për të prodhuar pedalin revolucionar.

Ky lloj pedali do të drridhet sa herë që do t’ju duhet të ndërroni marrsh, mënyrë kjo që ka si synim uljen e konsumit të karburantit. Gjithashtu ky lloj pedali i ri për makinat do të na informoj se në kthesën para nesh ka një automjet që ka ndaluar. Ju duken të gjitha këto të pa besueshme?! Kompania Bosch është gati për ta prodhuar dhe për ta hedhur në treg këtë lloj pedali të ri për makina. Kompania Bosch një ndër kompanit më të mëdhaja gjermane për prodhimin e sistemeve elektronike për kompanit e prodhimit të automjeteve, ka zhvilluar këtë lloj teknologjie për pedalin e gazit për automjetet i cili synon te lehtësojë ngarjen për shoferët dhe të pakësojë konsumin e karburantit. bosch-gaspedal-3 Nga testimet e bëra tregohet se këmba e shoferit (në varësi se si e shkel gazin) është përgjegjëse për 1/4 e konsumit të karburantit. Me pedalin e zgjuar i cili do të dridhet sa herë që do të ndërroni marrshet do bëj të mundur kursimin e karburantit me gati 7%. Ky pedal i krijuar nga Bosch që të vihet në punë tek automjetet do duhet të lidhet me sistemin elektronik drejtues të automjeteve gjithashtu edhe me sistem GPS për makina. Që dmth ky pedal do të dridhet sa herë që do jemi duke drejtuar automjetin me shpejtësi ose kur në rrugën para nesh do shfaqen pengesa të ndryshme. Gjithashtu pedal ”i zgjuar” do të dridhet edhe kur kemi kaluar limitin e lejuar të shpejtësis po ashtu edhe kur jemi duke drejtuar automjetin në krahun e kundërt të qarkullimit. Ky pedal i kompanis Bosch do jetë i përshtatshëm për të gjitha llojet e automjeteve, duke filluar nga ato hibride edhe deri tek ato sporive. C’do prodhues automjetesh do ketë mundësinë ta instalojë këtë  pedal tek automjetet të cilat ai prodhon. bosch-gaspedal-2

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + 4 =