Supermakina elektrike me fuqi 1090 PS!

0
97
Supermakina elektrike

Supermakina elektrike me fuqi 1090 PS!

nanoFLOWCELL AG është një kompani e vogël me bazë në Vaduz Lihtenshtajnit, e cila është duke u përpjekur për të ndërtuar një SuperCar. Krijimi i parë ishte Quant E, e cila ka siguruar lejen e qarkullimit për në rrugët publike. Tashmë, Nunzio La Vecchia, shpikës dhe themelues i kompanisë, ka krijuar me bashkëpunëtorët e tij versionin e evoluar të makinave elektrike, të Quant F.

Premiera botërore do të zhvillohet më 3 mars në Gjenevë dhe nanoFLOWCELL lëshoi disa foto dhe detaje teknike. Katër vendëshi Quant F sjellë Gearbox automatik me dy marrshe, dhe performancë e përmirësuar e katër motorëve elektrikë që vënë në lëvizje të gjitha rrotat. Fuqia maksimale e kombinuar e tyre mund të arrijë për një kohë të shkurtër 1090 PS! Shpejtësia maksimale i kalon 300 km/h dhe shpejtesia nga 0-100 km/h llogaritet në më pak se 3 sec. Në makinën me gjatësi 5,25 m është vendosur fibër monocoque karboni, ndërkohë shtyllat e para u bënë më të holla për të rritur hapësirën e brendshme. Nga katër-rrota aktive, Quant F mund të bëhet me rrota të pasme aktive  kur ajo është me shpejtësi të lartë. Autonomia e Quant F arrin në 800 km, nga 600 km që arrin i mëparshëmi Quant E. Pjesa e jashtme e makinës tashmë plotëson 100% të specifikimeve për të arritur linjën e prodhimit. Ekzistojnë disa çështje teknike në brendësi, të tilla si Airbag, ndërkohë është duke shkuar për testim përplasje në SHBA dhe Gjermani.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − one =